0

Wat eten vissen

Vissen eten op verschillende manieren hun voer. Sommige vissen eten voer dat aan de oppervlakte drijft, andere vissen eten voer dat op de bodem ligt. Het is dus belangrijk om te achterhalen welk voer jouw vis eet. Vlokkenvoer komt erg vaak voor bij aquariumvissen. Het voer bevat veel vitamine, voedingstoffen en mineralen. Granulaat en sticks is een ander voorbeeld van vissenvoer. Granulaat en sticks is minder bekend maar wordt steeds vaker gebruikt in aquariums. Het voer zakt langzaam naar de bodem waardoor alle vissen gevoed kunnen worden. Dieren die op de bodem leven geven de voorkeur aan tabletvoer. Dat voer zinkt erg snel naar de bodem.

 

Wanneer en hoe vaak moet ik de vissen eten geven?

Wij raden het aan om de vissen meerdere keren op een dag eten te geven. Tijdens het voeren is het belangrijk om in de gaten te houden of ieder vis goed eet. Eet een vis niet goed, dan kan het zijn dat de vis ander voedsel nodig heeft.

Voorkom verstoppingen van de filter of de pomp. Gooi geen grote hoeveelheden vissenvoer in de vijver of in het aquarium. Daarnaast kan vissenvoer op de bodem vergaan en ervoor zorgen dat je vijver of aquarium vervuild wordt.

Post comments

Leave A Reply

Your email address will not be published.