Nano aquarium

Op zoek naar een nano aquarium? Het mooiste kleine aquarium vind je bij Koicompagnie. Ons ruime assortiment bestaat uit 10L aquaria, maar ook de 15, 20 en 40 liter. Wij zijn dé leverancier van mini aquariua van topmerken als SuperFish of Juwel. Daarnaast vind je bij ons ook alles voor het inrichten en onderhouden. Wacht niet langer: bestel snel en eenvoudig online je nano aquarium!
Bekijken als Rooster Lijst

18 Items

Aflopend sorteren
per pagina
Bekijken als Rooster Lijst

18 Items

Aflopend sorteren
per pagina

Wat is een nano aquarium?

Een nano aquarium is een kleinere variant van een regulier aquarium. 40 liter is doorgaans de maximale grootte en het loopt terug tot 8 liter. Het voordeel van een klein aquarium is dat het overal geplaatst kan worden. Er is altijd wel een plekje voor in te ruimen. Om ervoor te zorgen dat een aquarium floreert is het van belang om een wat donkere plek te kiezen. Door hem bijvoorbeeld voor het raam te zetten krijgt het aquarium meer licht dan hij nodig heeft, met algen als gevolg. Ook zal het water opwarmen, wat schadelijk is voor de vissen.

Waar moet je op letten bij het inrichten van een klein aquarium?

Een klein aquarium kopen is zo gedaan. De volgende stap is het inrichten, wat heel eenvoudig kan door onderstaande stappen te volgen:

1. Plaats de bodem, zorg voor een oplopende of aflopende bodem.
2. Plaats de filters.
3. Plaats de decoratie, wees zo creatief als je zelf wilt.

Tip: vissen houden van kleine holletjes en andere verstopplekken.

4. Vul de bak met water, vul het tot ongeveer 60% à 70%.
5. Plaats de flora oftewel de planten.

Tip: plaats grote planten achterin, dan kan je beter naar de vissen kijken.

6. Vul de bak nu volledig, let op dat je ongeveer 2 tot 4 cm aan rand bovenin overhoudt.
7. Zet het aquarium aan, laat de verlichting ongeveer 10 uur per dag aan.
8. Wacht 2 tot 3 weken, om het klimaat optimaal te maken voor vissen. Plaats daarna pas de nieuwe vissen!

De verschillende formaten mini aquariums

Wij verkopen nano aquariums in veel verschillende formaten. Vandaar dat we voor iedere woonsituatie een geschikt model hebben. Zoek je een klein instapmodel? Dan is een kleine aquarium 10 liter waarschijnlijk de beste keuze. Gaat je voorkeur uit naar wat meer volume? Bekijk dan ons aquarium 20L of de 40L.

Hoe verzorg ik een aquarium?

Goede verzorging is cruciaal voor de gezondheid van een nano aquarium. Met een gezond aquarium bied je vissen en planten de mogelijkheden om te floreren. Hieronder volgen wat tips voor het onderhouden van je mini aquarium:

• Let er allereerst dagelijks op of er algen ontstaan. Algen in je nano cube wil je zo snel mogelijk verwijderen. Wanneer je dit niet doet heb je binnen de kortste keren een door algen overwoekert nano aquarium.
• Vervang wekelijks 20 procent van het water. Dit is genoeg om een gezond ecosysteem te behouden.
• Maak maandelijks de filters schoon. Vooral de buitenste filter laag moet regelmatig worden schoongemaakt.

Tip: Controleer zo af en toe of de verlichting nog goed werkt.

Een nano aquarium is stijlvol en overal te plaatsen

Het grote voordeel van een nano aquarium is dat er altijd wel plaats voor te maken is. Daarnaast zijn de designs strak en stijlvol, waardoor het een prachtige toevoeging is aan je interieur. Bovendien heeft een klein aquarium als voordeel dat het onderhouden uiteraard minder lang duurt.

Heb je nog vragen of wil je onze aquaria eens in het echt bekijken? Kom gerust bij ons langs. Wij helpen je graag met alle vragen! Geen tijd om langs te komen? Geen probleem, bellen of mailen kan altijd! Is de keuze al gemaakt? Wacht dan niet langer, bestel direct online je nano aquarium!