Japanse koi

Bekijken als Rooster Lijst

12 Items

Aflopend sorteren
per pagina
Bekijken als Rooster Lijst

12 Items

Aflopend sorteren
per pagina

Japanse koi

Japanse koi, ook wel gekend als Nishikigoi, zijn een populaire keuze onder vijverliefhebbers over de hele wereld. Deze prachtige vissen, afkomstig uit Japan, zijn bekend om hun kleurrijke schubben en hun serene aanwezigheid in vijvers en zwemvijvers. De traditie van het houden van koi gaat terug tot meer dan honderd jaar geleden, en sindsdien is de populariteit alleen maar toegenomen.

Verkrijgbaar bij Koi Compagnie

Koi zijn verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren en patronen, met de meest populaire soorten zijn de zogenaamde "goromo" (met roze en wit patroon), "asagi" (met blauwe schubben) en "showa" (met rode en zwarte patroon). Wanneer gehouden in een vijver of zwemvijver, kan de koi een levensduur van meer dan 20 jaar bereiken.

Meer over de Japanse Koi

Een ander belangrijk aspect van het houden van koi is hun gezondheid. Een goede verzorging van de vijver, inclusief regelmatig water verversen en het toevoegen van de juiste hoeveelheid van voeding, is van groot belang voor de gezondheid van de koi. Daarnaast is het belangrijk om het water te testen op de juiste pH-waarde en ammoniakniveaus.

In samenvatting Japanse Koi zijn prachtige vissen afkomstig uit Japan. Bekend om hun kleurrijke schubben en serene aanwezigheid in vijvers. Er zijn veel verschillende soorten Koi beschikbaar in de markt, gekenmerkt door verschillende kleuren en patronen. Een goede verzorging van de vijver is van groot belang voor de gezondheid van de Koi en om te genieten van deze prachtige vis voor vele jaren.