Koi karper

Bekijken als Rooster Lijst

23 Items

Aflopend sorteren
per pagina
Bekijken als Rooster Lijst

23 Items

Aflopend sorteren
per pagina

Koi karper kopen

Een koi kopen kan bij ons snel en eenvoudig. Met slechts enkele kliks heb jij je bestelling geplaatst, waarna wij ervoor zorgen dat je koi karper spoedig bij jou thuis wordt geleverd. Als het op koi vissen aankomt heb je het bij ons voor het kiezen. Zo kun je kiezen uit de butterfly koi, Japanse koi, Euro koi en de Israël koi.

Koikarpers hebben hun populariteit deels te danken aan de schitterende kleurvariaties. Zo kan er een onderscheid worden gemaakt in kleuren, patronen en verhoudingen. Wij leveren witte koi karpers met rode patronen, maar ook zwarte koi vissen met witte en rode tinten. Bovendien kun je kiezen voor een koi met een lijn met blauw schubben op de rug, met rood of oranje gekleurde staart- en borstvinnen; de variaties zijn nagenoeg eindeloos. Bekijk ons volledige assortiment online en vraag onze medewerkers eventueel om advies.

Waar moet een vijver aan voldoen?

Heb je altijd al een schitterende koi karper in je vijver willen houden? Dan is het zaak om rekening te houden met enkele factoren. Allereerst dient je vijver minimaal 1,5 meter diep te zijn. Een dergelijke diepte draagt bij aan een constante temperatuur in de vijver, waardoor koikarpers kunnen overwinteren.

Daarnaast zijn koi karpers gevoelig voor stress. Slechte leefomstandigheden kunnen tot gevolg hebben dat de gezondheid van de koi vissen achteruitgaat. Zorg er daarom voor dat ze voldoende bewegingsvrijheid hebben in de vijver. Hanteer hiervoor de stelregel van 1.000 liter vijverwater per koi vis.

Gebruik een vijverfilter voor je koivijver

Het gebruik van een vijverfilter is cruciaal voor de gezondheid van koikarpers. Koi vissen zijn actief en zoeken de hele dag door naar eten. Vandaar dat ze schoon en gezond water nodig hebben. Een vijverfilter zorgt ervoor dat de vuildeeltjes uit het water worden gefilterd en het zuurstofgehalte op peil wordt gehouden. Het resultaat is een gezond vijvermilieu, met prachtig gekleurde koi karpers die 40 jaar oud kunnen worden.

Ook is het belangrijk om te weten dat koi vissen en vijverplanten niet samengaan. Koikarpers zorgen er altijd voor dat planten worden losgewroet, waarna de vijver moet worden schoongemaakt.

Wat eten koikarpers?

Aan koi voer moeten hoge eisen worden gesteld. Het voer dient Cichorei te bevatten, dat goed is voor de spijsvertering van koi karpers. Ook raden we aan voer te gebruiken met een vitaminecomplex. Dit draagt bij aan een hogere weerstand van de vissen. Verder is het belangrijk om de koi kleine porties voer te geven, omdat de vis een darmkanaal heeft en geen maag. Grote porties hebben als gevolg dat het voer in het vijverwater achterblijft, waardoor het water vies wordt.

Koi karpers prijs

De prijzen van koikarpers variëren van €2,25, voor de Euro koi met een lengte van 7 - 10 cm, tot €225 voor een prachtige Shiro Utsuri, met een lengte tussen de 25 en 30 cm. Wij vinden dat eenieder zijn of haar vijver met een prachtige koi moet kunnen verrijken. Vandaar dat we altijd schappelijke prijzen hanteren en ook met enige regelmatige koi-deals hebben lopen.

Koicompagnie – snel en eenvoudig besteld

Wil je vandaag nog een kleurrijke koi kopen? Bestel dan snel en eenvoudig op onze webshop. Wij hanteren een korte levertijd en zorgen ervoor dat de vijvervissen spoedig bij jou thuis worden geleverd. Heb je nog een vraag die je aan ons wilt stellen, of wil je misschien advies ontvangen? Bel of mail ons dan gerust. Wij staan je graag te woord en beantwoorden al je vragen over koi karpers.