Goudwinde

Bekijken als Rooster Lijst

5 Items

Aflopend sorteren
per pagina
Bekijken als Rooster Lijst

5 Items

Aflopend sorteren
per pagina

Goudwindes kopen

Als aquarium- en vijvervissenspecialist hebben wij altijd een geschikte winde in ons assortiment. Ons bestelproces is ontwikkeld met het oog op gebruiksgemak. Binnen enkele minuten is uw bestelling geplaatst en ontvangt u zaterdag uw goudwindes in huis.

Twijfelt u nog welke goudwinde u wilt kopen? Wij leveren goudwindes in diverse lengten. Zo kunt u kiezen voor kleinere goudwindes, die 7 – 10 cm kunnen worden, maar ook voor de grotere variant, zoals de goudwinde 18 – 21 cm. Wat voor vijvervis u ook zoekt, wij hebben hem, scherp geprijsd en leverbaar in diverse lengten.

Eigenschappen goudwindes

Een goudwinde herkent u aan zijn oranje schubben, die kunnen variëren van diep oranje tot bleek oranje. Verder heeft de siervis donkere vlekjes en kunnen ze 15 – 20 jaar oud worden, met lengten van 7 – 30 cm.

Goudwinde voer

Gevarieerd eten komt goudwindes te goede. Gebalanceerde voeding uit zich in de kleur van de schubben, die diep oranje tinten vertonen, met donkergekleurde vlekken. We raden aan om licht verteerbare drijfkorrels als basis te gebruiken, bestaande uit plantaardige eiwitten, koolhydraten en vetten. Houd er tevens rekening mee dat de voeding sporenelementen en vitaminen dient te bevatten, om daarmee de weerstand van goudwindes te verhogen en de conditie te optimaliseren.

Verder kunt u vriesdroge watervliegjes en waterinsecten als aanvulling hierop gebruiken. Waterinsecten en vliegjes vormen namelijk een belangrijk onderdeel van het eetpatroon van goudwindes. Het voer is eiwitrijk en bevat weinig vet; wederom de ideale voeding voor een groot weerstandsvermogen en een uitzonderlijke conditie.

Waar dient u verder rekening mee te houden?

Goudwindes zijn veeleisende vijvervissen. Doordat ze de hele dag actief zijn en constant aan het jagen zijn, verbruiken ze veel zuurstof. U dient dat ook een vijverpomp aan te schaffen, zodat het water in uw vijver kan circuleren en het CO2- en zuurstofgehalte kan toenemen.

Een andere belangrijke factor, waar u rekening mee moet houden bij het houden van goudwindes, is de omvang van uw vijver. Een actieve leefstijl dient gepaard te gaan met voldoende ruimte in de vijver. Daarnaast moet de vijver diep genoeg zijn (minimaal 80 cm), zodat goudwindes kunnen overwinteren.

Gezelschapsvis

Goudwindes leven in scholen. We raden daarom aan om direct 5 – 10 goudwindes aan te schaffen, zodat u daarmee een ideaal leefmilieu creëert voor uw vijvervissen. Goudwindes kunnen overigens in dezelfde vijver worden geplaatst met blauw windes en zilverwindes.

Goudwinde prijs

De prijzen van onze goudwindes lopen uiteen en worden bepaald door de lengte. Onze prijzen variëren van €1,- tot €20,- per goudwinde. Vraagt u zich af welke goudwinde geschikt is voor uw vijver, of heeft u misschien een andere vraag die u aan ons wilt stellen? Bel of mail ons dan gerust. Wij staan u graag te woord en helpen u altijd aan een geschikte winde.

Eenvoudig besteld bij Koicompagnie

Wilt u vandaag nog een goudwinde bestellen? Dat bij ons snel een eenvoudig. Binnen enkele minuten staat uw bestelling, waarna wij ervoor zorgen dat de siervissen spoedig bij u thuis worden geleverd. Voor vragen en advies kunnen wij u uiteraard telefonisch te woord staan, maar is het ook mogelijk om ons te mailen. Wij reageren doorgaans binnen enkele uren en beantwoorden al uw vragen over goudwindes.