Cichliden

Bekijken als Rooster Lijst

Producten 1-24 van 104

Aflopend sorteren
per pagina
Bekijken als Rooster Lijst

Producten 1-24 van 104

Aflopend sorteren
per pagina

Waarom Cichliden Kopen?

Cichliden zijn gewilde aquariumvissen vanwege hun levendige kleuren en hun interessante gedrag. Deze vissen staan bekend om hun sociale interactie met andere vissen en zelfs met hun eigenaren. Het observeren van hun onderlinge communicatie en territoriale gedrag kan u vele uren fascinerend kijkplezier opleveren.
Bovendien bieden cichliden talloze mogelijkheden voor het inrichten van uw aquarium. Afhankelijk van de soort kunnen ze gedijen in rotsachtige omgevingen, zandbodems of beplantingsgebieden. Door de juiste inrichting te creëren, kunt u een prachtig mini-ecosysteem nabootsen dat aan de behoeften van uw cichliden voldoet.

Populariteit van cichliden

Cichliden zijn een erg populaire vissoort. Hier zijn meerdere redenen voor te geven. Zo verschillen cichliden onderling enorm van elkaar qua vorm en grootte, maar ook qua gedrag. De vormen lopen uiteen, van maanvorming tot schijfvormig. Daarnaast vallen cichliden op door de prachtige kleuren. Dit geldt overigens niet voor alle soorten. Het toevoegen van een paar cichliden aan de aquariumpopulatie kan écht het aquarium maken. De kleuren lopen van diepblauw tot oranje, en van groen tot geel. Kies gerust uw favoriete kleur en verrijk uw aquarium!

Eigenschappen van cichliden vissen

Er zijn veel verschillende soorten cichliden. Toch zijn ook voor deze vissoort gemiddelden te geven. Zo is de gemiddelde grootte van cichliden tussen de 8 en 30 cm. Het kan voorkomen dat een cichlide veel groter wordt. Verder zijn cichliden vrij territoriaal, eten ze het liefst diepvriesvoedsel, planten ze zich mogelijk voort in het aquarium en leven ze tussen de 10 en 15 jaar.

Oorsprong van de vissoort

Momenteel zijn er 1600+ soorten cichliden. Daar komen nog 1400+ soorten bovenop die op een officiele benaming wachten. Jaarlijks komen er nieuwe cichliden bij. De vissoort komt oorspronkelijk uit het oercontinent Gondwana, dat zo’n 160 miljoen jaar gelden uit elkaar begon te drijven, met het ontstaan van Afrika, Zuid-Amerika, India en Madagaskar tot gevolg. Hier vinden we dan ook het merendeel van de cichliden.

Cichliden houden? Houd hier rekening mee

Als u van plan bent om cichliden te houden met enkele factoren. Zoals eerder vermeld zijn cichliden een territoriale vissoort. Te veel vissen in één aquarium kan daarom tot agressief gedrag. Bovendien eten sommige soorten cichliden kleinere vissen. Idealiter worden cichliden in een aquarium gehouden zonder andere vissoorten. Als u wél van plan bent om ze samen met andere vissen te houden, raden we aan om een groot aquarium te gebruiken met voldoende schuilplekken. Naast de grootte van het aquarium dient u rekening te houden met de hardheid van het water, de PH waarde. en de temperatuur. De geschikte waarden verschillen met cichlide soort. We raden aan om u te verdiepen in uw vissoort, voordat u een cichlide koopt.


Eenvoudig bestellen bij Koicompagnie

Wilt u cichliden kopen? Bestel dan snel en eenvoudig online op onze webshop. Als groothandel van vijver- en aquariumvissen hebben wij altijd de vissoort die u zoekt. Nadat u bestelling is geplaatst zorgen wij ervoor dat uw vissen spoedig bij u thuis worden geleverd. Heeft u een vraag die u aan ons wilt stellen? Bel of mail ons dan gerust. Onze medewerkers staan u graag te woord en beantwoorden al uw vragen over cichliden.