Windes

Bekijken als Rooster Lijst

12 Items

Aflopend sorteren
per pagina
Bekijken als Rooster Lijst

12 Items

Aflopend sorteren
per pagina

Windes: dé ideale vijvervis

De winde is een erg populaire vijvervis. Hier zijn meerdere redenen voor te geven. Allereerst zijn windes actieve vissen. In de natuur staan ze bekend om hun vermogen om grote afstanden te overbruggen. Ook in de vijver blijven ze erg actief, waarbij ze tegen de avond en ’s nachts op insecten jagen.

Jagen aan het wateroppervlak

Daarnaast zwemmen windes aan het wateroppervlak, wat de mogelijk biedt om ze te observeren. Het wateroppervlak is waar ze jagen op land- en waterinsecten, zoals vliegen en muggen. Blijft u lang genoeg kijken? Dan kan het zelfs zo zijn dat u tijdens de jacht een winde boven het water ziet springen!

Overige eigenschappen van de winde

Tevens is de winde uiterst sterkte vijvervis. Vandaar dat u zich geen zorgen hoeft te maken over parasieten, ziektes, of de temperatuur van het vijverwater. Verder kunnen windes 15 tot 20 jaar oud worden, hebben de kleinere exemplaren (20 cm - 35 cm) zilverkleurige schubben, terwijl grotere windes vaak bronskleuriger zijn.

Waar dient u rekening mee te houden?

Windes behoren tot de actiefste vijvervissen. Vandaar dat ze ook meer zuurstof vereisten dan de overige vijvervissen. Een vijverpomp biedt hier de oplossing voor. Dit apparaat zorg ervoor dat het water in uw vijver circuleert. Het gevolg hiervan is een gezondere vijver, met een hoger CO2- en zuurstofgehalte.

Bovendien moet u rekening houden met de diepte en omvang van uw vijver. Windes hebben door hun omvang en actieve leefstijl ruimte nodig. In de winter zorgt een diepe vijver ervoor dat de vissen kunnen overwinteren.

Windes houden van gezelschap

Windes leven in scholen en hebben behoefte aan gezelschap. Zorg er daarom dat u direct 5 tot 10 vissen aanschaft. Verder maakt het niet uit of goudwindes met blauwe windes in een vijver worden geplaatst, of zelfs met andere soorten vijvervissen. De winde is goed in staat om met een andere vissoorten te leven.

Snel en eenvoudig besteld bij Koicompagnie

Bestel snel en eenvoudig uw vijvervissen bij Koicompagnie. Als specialist op het gebied van aquarium- en vijvervissen hebben wij een ruim assortiment aan mooie vissen. Bestellen kan met slechts enkele kliks; wij zorgen voor een spoedige bij levering bij u thuis. Heeft u nog vragen die u aan ons wilt stellen. Mail ze dan gerust naar info@koicompagnie.nl. Wij komen hier spoedig op terug en beantwoorden al uw vragen omtrent windes.