Diamant steuren

Bekijken als Rooster Lijst

10 Items

Aflopend sorteren
per pagina
Bekijken als Rooster Lijst

10 Items

Aflopend sorteren
per pagina

Diamant steur kopen

Wilt u Diamant steur kopen? Dan bent u bij ons aan juiste adres. Als online groothandel van aquarium- en vijvervissen hebben wij altijd de steur die u zoekt. Zo kunt bij ons kiezen uit veel verschillende soorten steuren. Een Diamant steur bestellen gaat bij ons snel en eenvoudig. Onze webshop is 7 dagen per week geopend; wij leveren doorgaans binnen enkele dagen.

 

Diamant steur kopen: waar moet u rekening mee houden?

Guldenstaetti ook wel de "Diamantsteur" genoemd. Deze steur is goed te herkennen aan zijn ronde kop, zijn zwarte kleur met een witte tekening. de diamant steur is een van de weinige steuren die redelijk vaak aan de oppervlakte komt zwemmen, en daardoor ook gemakkelijker tam te krijgen is.

De diamantsteur kan uitgroeien tot een lengte van 210 cm maar een normale maat is 110 cm. Het heeft een relatief korte en afgeronde snuit met drie paar niet-gerimpelde bekdraden dichter bij het puntje van de snuit dat bij de bek. De rugvin heeft 27 tot 48 zachte stralen en de anale vin 16 tot 35. Het aantal schalen langs de laterale lijn varieert van 21 tot 50. Deze vis kan worden onderscheiden van de gelijkende stersteur door de vorm van zijn snuit, zijn baarddraden en schaalindeling. Het bovenzijde is grijsachtig groen, de laterale schubben zijn bleek en de buik is wit.

 

Vijver vereiste

De Diamanten Steur heeft veel, heel veel ruimte nodig. Dit betekent dat de vijverinhoud boven gemiddeld moet zijn, willen deze prachtige vijvervissen kunnen overleven. Bovendien kunnen de Diamanten steuren alleen maar vooruit zwemmen. Daarbij is de wendbaarheid eigenlijk minimaal. Wilt u toch houden ? Geef de Diamanten Steur dan ook de ruimte. Indien deze vijvervis onvoldoende ruimte heeft als hij eenmaal volwassen is, zal de kans op sterven aanzienlijk toenemen.

Ze houden ervan om over de bodem of langs de rand van de vijver te zwemmen. Er mogen eigenlijk geen beletsels zijn om de steur vrij te laten zwemmen. Waterplanten zijn dus eigenlijk niet wenselijk. Als in uw vijver draad alg voorkomt, kan ook dit dodelijk zijn voor de steur. Ze zullen zich wellicht vast zwemmen in de draadalgen en daardoor een mogelijk langzame, vervelende dood sterven.

 

Diamant Steur kopen prijs

Voordat u een Diamanten Steur koopt wilt u natuurlijk weten wat een Diamanten Steur kost?

De prijs van een Diamanten Steur ligt tussen de €15 en €120.

 

Wat eet een Diamant Steur?

De steur heeft speciaal voedsel nodig. Het is een zinkende soort die een extra hoog gehalte aan proteïnen en vitaminen bevat.

In vijvers waarin ook andere vissen, sterven de meeste steuren door ondervoeding.

Een steur is niet wendbaar, zwemt langzaam en heeft een slecht gezichtsvermogen. Dit betekent dat de andere vissen vaak het steurvoer van de bodem af hebben gegeten voordat de steur het heeft opgemerkt. Het is dus van belang om erop te letten dat de steur voldoende voeding krijgt.

Steuren zijn kalm en niet schichtig dus u kunt ze bepaalde dingen aanleren als het gaat om aannemen van voedsel.

 

Heeft u vragen over de verschillende soorten? Of wilt u misschien advies ontvangen over welke soort steur het beste vijver past? Mail dan gerust naar info@koicompagnie.nl. Wij reageren doorgaans binnen enkele dagen en helpen u graag met al uw vragen.

 

 

Koicompagnie: uw vijvervissen webshop

Bestel vandaag nog online uw vijvervissen. Een bestelling plaatsen gaat bij ons snel en eenvoudig. Wij hanteren tevens een snelle levertijd: u heeft uw steuren binnen slechts enkele dagen in huis. Wilt u ons eerst wat vragen stellen. Mailen kan naar info@koicompagnie.nl. Wij antwoorden binnen enkele dagen sturen, zodat u volledig geïnformeerd bent, voordat u besluit om steuren bij ons te kopen.