Op voorraad
Slechts 2 over
SKU
32655

Sera X-edge 300

€ 24,99
Krachtige en energiezuinige hoekfilter voor aquariums tot 100 liter

Krachtige en energiezuinige hoekfilter voor aquariums tot 100 litersera X-Edge 300, 450 en 700 zijn moderne hoekfilters die dankzij geavanceerde techniek bijzonder krachtig zijn, zacht werken en optisch zeer goed in het aquarium kunnen worden geïntegreerd. De mechanische filtratie vindt plaats via een filtervlies en een filterspons, die vuildeeltjes effectief voorfilteren. Op deze manier beschermen ze de biologische filtermedia tegen vervuiling en verhogen ze de biologische effectiviteit van de hoekfilter. De filterkorf is al gevuld met het biologische top prestatie filtermedium sera siporax mini Professional – voor een betrouwbare biologische filtratie.

De waterdoorstroming van de sera X-Edge hoekfilter is traploos instelbaar en kan ook met de meegeleverde sproeistaaf variabel in de richting worden ingesteld. Als alternatief biedt het eendenbekmondstuk de mogelijkheid om een zachte stroming te creëren. Dit mondstuk kan ook worden gebruikt om de zuurstoftoevoer te vergroten: via de injector kan met behulp van het meegeleverde Air-Set lucht worden aangezogen, die vervolgens wordt gemengd met het water en naar het aquarium wordt getransporteerd.

 

Natuurlijk werd – zoals bij alle filters van sera – ook bij de constructie van de sera X-Edge hoekfilter rekening gehouden met het veiligheidsaspect. Hoekfilters kunnen namelijk voor vissen en garnalen gevaarlijk zijn. Daarom moeten twee bereiken in acht genomen worden. Enerzijds zwemmen vissen af en toe achter de hoekfilter en lopen ze het risico daar vast te komen te zitten. Om deze reden is de "Swim-stop" geïntegreerd, die voorkomt dat de vissen achter de hoekfilter zwemmen. Aan de andere kant kruipen vooral jonge garnalen vaak door de filtermedia naar het binnenste van de filter – dit kan natuurlijk gevaarlijk zijn voor de dieren. Om dit te voorkomen werden nauwkeurig passende filtermedia gebruikt.

Het bevestigen van de hoekfilter is heel eenvoudig: een bevestigingsplaat wordt met vier zuignappen aan de ruit bevestigd. De hoekfilter kan vervolgens op de bevestigingsplaat worden geklikt. De filter kan voor de reiniging ook van de houder worden verwijderd. Als alternatief kan het vlies ook onder water worden verwijderd.

 

Alle sera X-Edge filters zijn energiezuinig:

pompcapaciteitmax. stroomverbruik
300 l/u 4,2 W
450 l/u 5 W
700 l/u 8,5 W

Bij het assortiment van de sera X-Edge hoekfilter onderscheiden wij qua volume en bezetting van het aquarium:

 

 veel levende dierenweinig levende dieren
X-Edge 300 50 l 100 l
X-Edge 450 80 l 200 l
X-Edge 700 100 l 300 l
Meer informatie
Manufacturer Sera
Schrijf je eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak een account aan
Mobile No. Without Country Code i.e 9898989898
Do you have an Account?
Enter One Time Password
One Time Password (OTP) has been sent to your mobile,please enter the same here to login.
Do you have an Account?
Mobile No. Without Country Code i.e 9898989898
Enter One Time Password
One Time Password (OTP) has been sent to your mobile,please enter the same here to login.
mobile login popup image
mobile login popup image
mobile login popup image
To Top