Tanganyika Cichliden Kopen
01
Jan

Tanganyika Cichliden Kopen

Tanganyika Cichliden kopen?

Tanganyika Cichliden voor in het Tanganyikameer. Het meer is het op een na diepste meer en op een na grootste meer op aarde.  98% van de soorten komen alleen voor in het meer. Dat wordt veroorzaakt doordat het meer uitkomt in de rivier de Kongo. Door stroomversnellingen en andere waterwaardes kunnen de vissen niet van het meer naar de rivier komen en andersom.

 

Tanganyika Cichliden komen in ongeveer 250 soorten voor en zijn erg divers in vorm, kleur en gedrag.

 

De inrichting van het aquarium is geheel afhankelijk van welke soort Tanganyika cichliden je wil gaan houden. Het wordt aangeraden om afgerond zand op de bodem van uw aquarium te leggen. Veel van de soorten happen namelijk in het zand op zoek naar wat eetbaars. Ze ziften hierbij het zand langs hun kieuwen.

 

Veel van de Tanganyika Cichliden hebben rotsen nodig met daartussen kieren, holen en spleten. De vissen bouwen daarin hun eigen territorium en met wat geluk bouwen ze een nestje en krijg je vanzelf nieuwe visjes. De slakkenhuis bewoners hebben geen rotsen nodig, wel genoeg slakkenhuizen. In het aquarium mag je waterwaardes aanhouden vanaf pH 7 a 7,5. Zorg er wel voor de vis langzaam kan wennen aan de waterwaardes.

Read more